NELLIK

Fant disse nydelige blomstene på Stortovet i dag, og tok med meg to bunter hjem.
Jeg har egentlig aldri likt nelliker spesielt godt, (til mamma’s store fortvilelse..) Hver gang hun hjelper meg med å handle inn blomster til buketter, skyter hun ivrig inn -Hva med nelliker da?
Nelliker er som mamma sier en ekstremt enkel, robust blomst som holder veldig lenge. Er du flink og tar godt vare på de, kan du ha nelliker stående i flere uker. Triksene er som følger :
– Stilken har flere ledd. Snitt blomsten midt mellom et slikt ledd, da suger de opp vann bedre. 
– Brukt kaldt vann, med holdbarhetsmiddel. Bytt vannet en gang i uken. 
– Når du har hatt blomstene en stund kan du kutte stilken kortere for at de skal holde et par ekstra dager. Og snitt alltid med et skrått, langt snitt, dette gjelder alle snittblomster
Da jeg fant disse i dag måtte jeg legge min tidligere «nellik-fobi» på hylla. Se så vakre. De passer også perfekt inn i trenden med detaljer fra havet og under vann, som herjer nå om dagen. Ligner nesten på en fin korall syntes jeg. Faktisk litt usikker på om dette er slaget eller om de er blitt farget.
Det med farging av blomster kan jeg forresten vise dere en dag. Det er noe man enkelt kan gjøre selv. Pappa pleide alltid å farge hvite blomster hjemme da jeg var liten. Blå nelliker og tulipaner til 17 mai feks, så fint! Skal lage en liten tutorial på det.
Se så vakre! <3 Ha en nydelig lørdag videre, nå skal jeg straks gå meg en lang kveldstur med en deilig spilleliste på ørene. 

2 609 svar