INSPIRERT AV IKEBANA

Ikebana er er japansk blomstertradisjon om hvordan man arrangerer blomster. Det spås allerede at dette er en stor trend som virkelig kommer til å blomstre i 2019. Det handler om å holde det enkelt, bruke færre blomster og heller fokusere på form og unike særpreg. Ikebana betyr «å gi snittblomsten liv» og tanken som ligger bak er at blomster dør når de blir plukket men får nytt liv, blir levende og vakre i en ny sammenheng.

Første bud er å holde det enkelt. Rene linjer og minimalisme slik som vi kjenner japank interiør og kultur. Ikebana handler også mye om å ta vare på blomstene. Bytte vann ofte, beskjære, og når de tørker -bruke de til noe nytt. Når man «gjør» ikebana er det tradisjon at man fokuserer og mediterer. Gjør det som faller deg inn naturlig og som ser fint ut for øyet. Gjerne med noe beroligende musikk eller mantra
Jeg skal prøve meg på noe skikkelig Ikebana inspirert nå snart. Dette var egentlig bare blomster jeg hadde hjemme fra før av, som jeg tok ut av en større bukett. Men det er en del av kunsten, å gjenbruke og skape noe nytt og vakkert. Det jeg har laget her er ikke det man vil kalle «ordentlig ikebana». Dette er mer jeg som ble inspirert til å gjøre noe enkelt og fint.

En ting til, siden vi er inne på japansk blomsterkunst. Jeg tenkte jeg kanskje skulle ta dere med på noe jeg lærte av min kjære gartner pappa da jeg var liten. Nemlig å lage egne bonsaitrær. Altså dyrke trær i potte. Hvordan man går frem, klipper og steller. Ha et lite prosjekt og lage flere ulike. Jeg har en liten våt drøm om å ha hele den øverste hyllen på kjøkkenet fylt med «nordiske typer» bonsai trær. Norden-møter-Japan-møter-Helene.

Vasene har jeg forresten kjøpt brukt. Et lite tips jeg pleier å gjøre er å lagre en egen mappe på instagram med inspirasjon til mulige, fremtidige bruktfunn. Sånn kan jeg enkelt navigere meg, i det som ofte kan være et kaos og mylder av ting på marked og i bruktbutikker. Da er det enkelt å sjekke inspirasjonsmappen og kanskje finne en lik vase eller noe som ligner på den alt for dyre vasen eller tingen du mest sannsynlig har lagret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *