Grønn helgefrokost

Annonse – produkter fra Smeg

De fleste har kanskje hørt om Shakshuka. En deilig rett hvor egg posjeres i tomatsaus. Siden vi nå går mot vår, har jeg i det siste fått mer lyst på litt «lettere» mat, – og denne er helt perfekt.
Denne har en grønn vri, hvor tomatene er byttet ut med grønnkål og spinat med lett syrlighet fra sitron. Så god og så sunn. Gleder meg allerede til å invitere over jentene på brunsj i bakgåren, servere de grønn Shakshuka, litt godt brød og varmrøkt laks ved siden av.
Her kan man eksprimentere litt, men dette er hva jeg pleier å bruke: 
1/2 Rødløk       

1/4 Chili
1 Vårløk
Koriander, spisskumen – mengde etter smak

Spinat, en neve
Grønnkål, en neve 
Sitron, 3 ss juice + revet skall
4-5 Egg
1/2 avokado
Gresk yoghurt
Dill, en liten bunt
Olje til stekning
-Grovhakk rødløk, chili, og vårløk og ha i en panne på middels varme med litt olje. Tilsett de tørre krydderne samt litt salt og pepper. Stek til løken og blandingen blir blank.
-Ha i en skvis med sitron og riv over skall. (Pass på å få kun det gule på skallet)

-Tilsett spinat, grønnkål og litt av dillen i panna og stek til et par minutter.
-Når «blandingen» er ferdig, bruk en skje til å lage små groper til eggene. Ha i eggene og la det «steke» i 2-3 minutter.
-Legg så på et lokk og la blandingen stå et par minutter til eggene har fått den steketiden du ønsker.
-Skjær opp avocado og ha på Shakshukaen. Topp det hele med et par ss gresk yoghurt og frisk dill, and voila.

-En super sunn frokost/ lunsj med masse proteiner som metter godt.
Har begynt å tenne lys på kjøkkenet i helgene, samt ha litt krystaller stående fremme. Gir en så fin ro når jeg lager mat.
Pannen kjøpte jeg forresten i Gøteborg og er fra merket Tranquilo. Egentlig er de ment for grill, men funker så fint til å bruke på induksjon også. Tåler oppvaskmaskin og de er virkelig så fine. Lett lenge etter panner som man kan servere fra og sette på bordet. Tenk deg pasta i denne feks, sååå fint! Kjøpte med meg to ulike, og ønsker meg allerede en med høy kant. Så deilig nå til sommeren når grillen skal frem på balkongen også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *