SOV I RO

Soverommet er kanskje det rommet i leiligheten jeg er mest fornøyd med. Kjenner meg i ettertid ganske så lur som har utnyttet leilighetens minste rom og laget det til en liten oase for deilig søvn. Bak den løse trappen og under sengen har jeg tidenes lagringsplass, her er står alt av kofferter, støvsuger, esker med papirer, hobby esker, og nå en stabel med ekstra fliser. I små leiligheter er det viktig med god lagring, og det å bygge opp en seng gir masse plass, samtidig som det er skjult. Veldig mange blir overasket når jeg drar frem trappen og viser plassen under, for det er ikke noe man tenker over ved første øyekast.
Uansett. Tenkte å gi dere mine beste hacks for et soverom som det er godt å være i, og som ikke minst gir rolig søvn etter stressende dager i byen.
Temperatur – Et kjølig soverom gir dypere og roligere søvn. Jeg er heldig som har tykke murvegger i leiligheten, det gir en veldig lun men samtidig kjølende effekt de sommerdager varmen er på sitt høyeste.
Sengen min har jeg bygd bevist kant i kant med vinduet, noe som gir en fin sittekrok og forlengelse av sengen. Men det beste av alt er å ha vinduene på vid gap når tropenettene herjer. Da kan man ligge helt inntil natteluften som strømmer inn. Skikkelig deilig.

Fargevalg – Her har jeg valgt en lys grå kalkmaling fra Jotun lady. Det gir veggene et nesten mykt utseende og er veldig beroligende. Jeg er ikke spesielt fan av fargen grå, men på soverom funker det fint. Det er bevist at grå har en beroligende effekt, og at grått blandet med elementer av blått og hvitt gir en veldig avslappende atmosfære.
Lys – I hele leiligheten med unntak av kjøkken har jeg fått sydd lystette gardiner i et tungt, beige stoff. Det skaper en fin vegg av hengende stoff når alle gardinene er trukket for samtidig. På soverommet er det ekstra viktig å ha det mørkt, og jeg kan virkelig anbefale å ha gardiner festet til en skinne i taket for best effekt. Da slipper man de irriterende lysstrålene en søndagsmorgen når man vil sove litt ekstra lenge.
Ha det ryddig – Et soverom uten rot og forstyrrende elementer er viktig. Hold nips og alt unødvendig som er forstyrrende for øyet og rolige tanker utenfor soverommet. Dette er det mest minimalistiske «rommet» i leiligheten min, og det er en gjennomtenkt handling fra min side
Riktig pute – Invester i gode puter.
Sover du på ryggen burde du ha en tynnere pute med nakkestøtte i nedre del. For oss som sover på siden er det en fastere pute som støtter området mellom øre og skulder som gjelder, mens de som sover på magen burde ha en tynn pute. Jeg har én veldig tynn pute og en mer hard som jeg bytter på etter hvilken posisjon jeg sover i.

Lukt – Litt beroligende mist er aldri feil. Jeg er på jakt etter en ny mist soverommet med lavendel, men nå om dagen bruker jeg Mon Sun sin lights out. Det er en rolig duft med fiken og havre . En spray på puta før jeg legger meg gir en ekstra ro. Jeg fikk også et tips en gang om å påføre litt essensiell olje med lavendel på lyspæren til leselampen før leggetid. 
Sov godt og ha en nydelig uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *