Veganske, spinat pannekaker


Et sjukt godt og sunt lunch/middagstips? Veganske, grønne pannekaker! Jeg elsker å stå på kjøkkenet, lage mat, høre på musikk (kanskje drikke litt vin), men for å være ærlig er det ganske så kjedelig å lage mat kun til seg selv. Føles unødvendig, og man mister litt av kosen. Derfor har jeg i den siste tiden spesialisert meg på kjappe, sunne oppskrifter og her kommer en favoritt. Disse pannekakene er kjempe enkle å lage, og det mest geniale – de lages enkelt i en blender. 

Pannekakene er også glutenfrie da jeg har byttet ut vanlig mel med kikertmel. Kikertmel inneholder nesten dobbelt så mye proteiner som vanlig hvetemel, og holder meg mett lenge.

Jeg lager alltid røra på slump, men basen er som følgende
100 g kikertmel 
3 dl vann
en klype salt
en håndfull spinat 
valgfrie urter etter smak. Jeg er veldig glad i å bruke basilikum 
kokosolje til steking  
En ting jeg pleier å gjøre er å lage ferdig røre før jeg drar på trening, da har jeg lunch på en, to, tre når jeg kommer hjem. Den holder seg fint i en glassbeholder gjennom dagen i kjøleskapet.
Fargen er så grønn og fresh! Og hallo, sjekk ut den nye komfyren min fra Smeg. Den er helt rå på alle mulige måter. Elsker at den har to ovner, en singel ovn og en ovn til jeg har gjester på besøk. Eller bare de gangene man lager to forskjellige ting med ulik temperatur. Skal prate litt mer om den i et senere innlegg.

I dag gikk jeg for en enkel, «grønn» variant med masse grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet som fyll. Den er også super god med feks ost, tomat og pesto. Min personlige favoritt kombinasjon er laks, philadelpia ost, vårløk og spinat. Fikk det servert på et lunch sted i New York en gang, og har aldri sett meg tilbake.

2 479 svar